Overtime! na Kickstarter-u - jedinstvena situacija u kojoj “prekovremeno” zvuči zabavno!

17.10.2018

Bili su jedan od onih dobro pripremljenih, načitanih, upućenih timova. Oni koji na edukaciju dolaze potkovani znanjem iz nekoliko desetina pročitanih članaka i odgledanih videa o crowdfunding kampanjama. Možemo reći da su “Dažbogovci” bili štreberi koji znaju da nema glupih pitanja kada želiš da naučiš više.

‍Dažbog games tim na Crowdfunding Akademiji, jun 2018. godine

Pavle, Damjan i Milan došli su kao Dažbog games tim na Crowdfunding Akademiju koju smo održali u junu ove godine. Od prvog dana sa sobom su nosili prototip svoje ideje - društvenu igru “Overtime” za čije komercijalno štampanje su želeli da prikupe novčana sredstva, ali i da dopru do zajednice ljubitelja društvenih igara širom sveta.

Njen idejni tvorac je Pavle Ilijašević koji tvrdi da je zapravo bio inspirisan čestim prekovremenim radom na svom poslu - Dešavalo se da u sred noći moram da vozim do drugog grada ne bih li rešio nastali izazov. I umesto da ga neispavani sati demotivišu, oni su zapravo pobudili njegovu kreativnu stranu, te ih je Pavle pretočio u zabavnu društvenu igru.

“Overtime” je kartična igra za 3 do 6 igrača u kojoj ste prinuđeni da ostanete duže na poslu jer vas je šef baš u 5 minuta do kraja radnog vremena zatrpao dodatnim zadacima, i prvi kurg započinje igrač koji je poslednji završio sa svojim (pravim) poslom. Zadatke možete obaviti sami, na kolegijalan i pošten način, a možete (zabave radi) i začiniti igru tako što ćete ih podvaliti vašim dragim kolegama. Igrač koji se prvi reši svih zadataka pobeđuje. Inače, za osmišljavanje ove igre i usavršavanje njenih pravila, timu je trebalo devet meseci.

‍Testiranje "Overtime" igre

Kampanja nije mogla biti spremna dok se ne ilustruje igra - i zato im se pridružio Luka Tilinger, ilustrator koji je udahnuo život Overtime igri i likovima!

Overtime je nakon tri meseca intenzivne pripreme upravo osvanuo na Kickstarter platformi, na kojoj se prikuplja 9.000$ za štampu prvih 500 igara, a u prvih 24h dostigli su skoro 40% svog cilja!

Overtime! je must-have igrica i požurite da je rezervišete - vremena do kraja kampanje ima još dosta (4 nedelje), ali upišite se u prve backer-e - to će sigurno biti tema za hvaljenje!

Dođite do svoje Overtime igre do 16. novembra - postoje i posebne Kickstarter ekskluzivne beneficije!