Vodič kroz novi sajt

19.2.2019

Oni koji nas prate putem našeg newsletter-a već su saznali za novine na našem sajtu. Međutim, kako želimo da se dobre vesti još dalje čuju i da oni koji su zainteresovani za crowdfunding svet dođu do proverenih i značajnih informacija, bilo da planiraju da pokrenu svoju kampanju, da su deo organizacija ili da podržavaju ovakav način finansiranja – napravili smo ovaj mini Vodič.


Crowdfunding.rs je zajednički projekat Nemačko-srpske inicijative za održiv rast i zapošljavanje i društveno odgovorne agencije Brodoto, koji je pokrenut sa željom da pruži podršku razvoju crowdfunding-a u Srbiji, jer verujemo da biti deo crowdfundig zajednice znači biti deo pozitivnih promena u društvu.


Kako bismo približili ovaj vid finansiranja ljudima iz Srbije i regiona, sredinom 2017. godine pokrenut je sajt, da bi danas prerastao u modernu platformu na kojoj delimo informacije, uspešne priče i iskustva. Kako želimo da vam vreme provedeno na platformi bude ugodno, unapredili smo je i prilagodili potrebama društvenih preduzetnika, start-upova, udruženjima  i svih  ostalih koji su zainteresovani za  crowdfunding.


Šta smo unapredili?


Video sadržaj na jednom mestu

Za sve ljubitelje video sadržaja izdvojili smo ovaj tip materijala u podkategoriji Baza znanja. Tim eksperata iz domena crowdfunding-a vam predstavlja i objašnjava korake koje je važno da pređete, kako biste imali što uspešniju kampanju i više uplata. Naši video materijali će vam oduzeti najviše pet minuta, a sigurni smo da ćete informacije dobijene na ovaj način brže i lakše pamtiti. Pored srpskog titla, omogućili smo i engleski titl, pa će  ovi sadržaji biti dostupni i onima koji nisu sa našeg govornog područja.


Pretraga po kategorijama

Sada u potragu za određenim sadržajima možete krenuti preko ponuđenih kategorija i tako lakše pronaći informaciju koja vas interesuje.


Više mesta za pitanja

Znatiželja vam može pomoći da više naučite i  napredujete. Zato smo dopunili postojeću bazu često postavljanih pitanja i nastavićemo da otklanjamo sve nedoumice i odgovorimo na pitanja sa kojima se susrećete prilikom pokretanja, realizacije ili nakon kampanje.


Više mesta za iskustva iz sveta

Odlučili smo da kategoriju Novosti obogatimo   vestima i uspešnim pričama iz regiona, ali i sveta. Ova rubrika je tu da vas informiše, ali i inspiriše, otkloni barijere, pomogne, podrži i poveže sa onima koji su na ličnom primeru pokazali kako su prevazišli najteže izazove i zašto nisu odustali i sa onima koji su uspešno sproveli svoje kampanje. U okviru ove kategorije smo izdvojili četiri podkategorije, kako bismo vas što pre doveli do potrebnih sadržaja, na pregledan i jasan način. Možete se upoznati sa trendovima u Srbiji, trendovima u svetu, inspirativnim kampanja i aktivnostima u Srbiji.


Sharing is caring

Nismo zaboravili ni na englesku verziju sajta i voleli bismo da čujemo, i mišljenje ljudi koji nisu sa našeg govornog područja. Ukoliko imate kolege, prijatelje ili poznanike koji su zainteresovani za crowdfunding, preporučite im crowdfunding.rs platformu.