Danas, mesto za slobodno novinarstvo

Nezavisni mediji u Srbiji, ali i u svetu, suočavaju se sa velikim izazovima. Finansijsko poslovanje medijskih organizacija uveliko zavisi od opštih ekonomskih trendova ili promenljivog ponašanja publike. Izloženi su i globalnoj konkurenciji kompanija poput Google-a, YouTube-a, Facebook-a i sličnih, koje su na neki način uspostavile monopol na marketinške prihode i pružile korisnicima informacije i zabavu u vidu naprednih formata.

Dnevni list Danas je prošle nedelje, povodom svog 22. rođendana, pokrenuo crowdfunding kampanju. Cilj ove kontinuirane kampanje je da redakcija uz pomoć svojih čitalaca ostane nezavisna od političkih i ekonomskih centara moći. Kako navode iz redakcije navedenog lista: „Danas postoji sa ciljem pravovremenog i istinitog izveštavanja dostupnog svim građanima. Kupovinom Danasa, pretplatom ili članstvom u Klubu čitalaca omogućavate nam da ostanemo samostalni i potvrđujete da u Srbiji ima mesta za slobodno novinarstvo! Više od dve decenije nismo poklekli pred trendovima opšte tabloidizacije, senzacionalizmom i komercijalizacijom sadržaja. Bili smo zabranjivani i prozivani. Ništa nije moglo da nas spreči da objektivne vesti objavljujemo svakog dana. Nijedna vlast nije bila blagonaklona prema kritici. Zato želimo da se oslonimo na vas, naše čitaoce.“

Rad Danasa možete podržati kroz kratkoročne donacije, pretplatu na PDF ili štampano izdanje, te članstvom u Klubu čitalaca, u kom dobijate i brojne popuste. Na sajtu lista klub.danas.rs omogućen je veoma jednostavan sistem elektronskog plaćanja – i iz Srbije i iz inostranstva.

Podržite kampanju i budite jedan od onih koji će doprineti slobodnom novinarstvu na: https://klub.danas.rs/

podržite kampanju