I životinjama su potrebni supermeni

Čak i supermenima su nekada potrebne pomoć i podrška. I to ne bilo kakvim supermenima, već onima koji volonterski spasavaju životinje koje se nađu u nevolji. Na platformi Donacije.rs početkom prošle nedelje organizacija ARS (Animal Rescue Serbia) pokrenula je kampanju za prikupljanje novca za kupovinu nove opreme za hrabre volontere spasioce životinja u nevolji. Volonteri su prošli obuku spasavanja i spremni su za najrazličitije situacije poput mace na banderi, psa u šahtu, ptice kojoj su se krila uplela u plastičnu kesu i sl. Oprema koju volonteri koriste je takva da im dozvoljava da se popnu veoma visoko i spuste veoma duboko, kao i da stignu do ne baš pristupačnih mesta. Ali nakon više od 1000 poziva za pomoć, oprema koju spasioci koriste se nažalost pohabala i potrebno je uložiti dosta novca za kupovinu nove. Sa tim ciljem je i pokrenuta ova kampanja.

Animal Rescue Serbia (ARS) je prva zvanična, neprofitna organizacija koja dobrovoljno spasava životinje u Srbiji. Trenutno je aktivna u Beogradu, Novom Sadu, Srbobranu i Nišu, ali postoji ambicija za proširenjem, a želja članova ARS-a je da ova organizacija u svakoj opštini ima po pet spasilaca i u budućnosti postane profesionalna organizacija za spasavanje ugroženih životinja.

Za kupovinu nove opreme potrebno je 166.694 dinara što je ujedno i ciljani iznos kampanje koja će trajati do 15. juna 2019. godine. Organizacija ARS je takođe pripremila interesantne perk-ove u vidu e-mail zahvalnica, sapunčića u obliku šape ili sa porukom, karata za Avantura park, kao i kurs za prvu pomoć životinjama za pet osoba. Ako vas je neki od perk-ova zainteresovao, produžite do stranice Donacije.rs klikom na link ispod i doprinesite bezbednosti životinja u Srbiji.


podržite kampanju