Podrška izdavanju fanzina o kulturi Srbije 

Amerikanka Mia iz Portlanda je digitalni nomad i na jednom od svojih putovanja završila je u Pančevu gde je upoznala Filipa. Zajedno su došli na ideju kreiranja fanzina o kulturi Srbije a onda im se priključilo još par autora tekstova i ilustratora. Kako bi ovaj fanzin koji su nazvali “Premošćavanje Balkana: Portland upoznaje Srbiju” ugledao svetlost dana pokrenuli su crowdfuning kampanju na platformi Kickstarter.

Ciljani iznos u ovoj kampanji je gotovo simobiličan - svega 1000 američkih dolara. Obzirom da štampa fanzina nije skupa, da iza kampanje stoji tim ljudi a ne kompanija ili organizacija ciljani iznos ima smisla.

Fanzin će da sadrži tekstove o sportu (naravno, košarci), muzici (nezaobilaznom Vladi Divljanu), nauci (a o kome drugom nego Tesli i Pupinu), umetnosti (jedinstvenoj Olji Ivanjicki) itd. Ideja iza ovog fanzina je da predstavi Srbiju američkoj javnosti na drugačiji način, a onda da nastavi i sa predstavljanjem drugih zemalja. Autori fanzina svojim tekstovima pokušavaju da izazovu želju za putovanjem, upoznavanjem novih kultura i dijalogom.

Backer-i koji podrže ovu kampanju sa 5 američkih dolara mogu da očekuju držač za limenke. Ova nagrada nije posebno opisana i definisana, ali zato već za 7 američkih dolara backer-i mogu da očekuju jedan primerak fanzina od 72 strane. Za 25 američkih dolara backer-ima sleduje majica sa motivima fanzina, dok za 50 mogu da očekuju i fanzin i majicu. Za 140 američkih dolara pripremljena je nagrada koja je pre svega namenjena knjižarama, školama ili kompanijama a u pitanju je 20 primeraka fanzina.

 

Kampanju možete podržati na platformi Kickstarter do 9. marta 2021. godine.


podržite kampanju