Podrška za beogradske dizajnerke i krojačice koje šiju zaštitne maske za medicinske radnike

Usled epidemije izazvane koronavirusom, grupa dizajnerki neprofitnog udruženja BFW Dizajn kolektiva iz Beograda pokrenula je akciju šivenja pamučnih štitnika za lice. Njihovo okupljanje inicirala je potreba medicinskih radnika, volonterskih udruženja, humanitarnih organizacija za zaštitnim maskama.

Ova grupa se organizovala već prvog dana vanrednog stanja, a solidarnost su pokazali i dobavljači tekstila koji su ga donirali, kao i volonteri koji su distribuirali maske. Međutim, u ovom trenutku nedostaje volontera za šivenje, tako da je organizacija prinuđena da uslugu šivenja plaća šivačicama koje zbog svog socijalnog statusa nisu u prilici da volontiraju.

Žene koje šiju maske to rade za dnevnicu od 1 400 dinara, a sa postojećom normom, od 80 do 100 maski dnevno, cena jedne maske je 15 dinara. U ovoj kampanji BFW Dizajn kolektiv postavio je ciljani iznos od 150 000 dinara koje će iskoristiti da sašije 10 000 maski simpatičnog naziva – PokrivaLice.

Oni koji žele da se volonterski pridruže akciji mogu da se jave putem Facebook i Instagram stranice PokrivaLice.

Kampanju možete podržati do 14. maja 2020. godine na platformi Donacije.rs. Na ovaj način podržavate kampanju obezbeđivanja zaštitnih maski onima kojima su najpotrebnije, ali i zaposlenost žena čija primanja su smanjena usled pandemije koronavirusa.

podržite kampanju