Podržite snimanje filma o legendarnom računaru Galaksija!

Autori dokumentarnog filma „Galaksija – računar koji je odbio da umre”, koji realizuje produkcijska kuća RCC Productions, suočili su se sa prekidanjem snimanja filma zbog pandemije koronavirusa, a to je na kraju izazvalo povlačenje sponzora iz ovog projekta. Kako bi završili započeto i snimili do kraja film o legendarnom računaru iz SFRJ, pokrenuli su crowdfunding kampanju.

Cilj koji je postavljen u ovoj kampanji je 6 000 američkih dolara, a već u samom početku kampanje je prikupljeno više od 250% neophodnog iznosa! Izvesno je da su ranom uspehu ove kampanje doprineli zanimljivi perk-ovi.

Svi backer-i koji izdvoje 9 američkih dolara će zauzvrat dobiti priliku da se njihovo ime i tekst po izboru objavi u odjavnoj špici filma. Za 299 američkih dolara backer-i će dobiti jedinstveni komplet za sklapanje računara Galaksija objavljeno ime u odjavnoj špici. Dvoje backer-a je već izabralo perk od 999 američkih dolara, a za ovu izdvojenu sumu će dobiti priliku da njihovo ime bude objavljeno u uvodnoj špici filma i komplet za sklapanje računara Galaksija. Najskuplji perk za dvoje backer-a iznosi 2 499 američkih dolara, a osim kompleta za sklapanje računara Galaksija, objavljenog imena u uvodnoj špici filma, backer-i će imati status koproducenata i njihova imena će biti navedena i na sajtu IMDB. Oba ekskluzivna perk-a su već prodata!

Ova kampanja je jedinstvena prilika da postanete vlasnik legendarnog računara Galaksija koji je obeležio razvoj informatike ne samo u Srbiji, veći i celoj SFRJ.

Kampanja traje do 29. oktobra 2020. godine i možete je podržati na platformi Crowd Supply.  

podržite kampanju