Pomozimo da onkološki pacijenti nastave da dobijaju psihosocijalnu pomoć i tokom COVID-19 krize

BELhospice je prva specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji koja pruža besplatne usluge palijativnog zbrinjavanja onkološkim pacijentima i pomaže članovima njihovih porodica da lakše prevaziđu tešku situaciju u kojoj se nalaze. Organizacija želi da nastavi da pruža psihosocijalnu podršku onkološkim pacijentima i članovima njihovih porodica koji su posebno pogođeni pandemijom koronavirusa.

BELhospice multidisciplinarni tim, koji je sastavljen od doktora, medicinskih sestara, psihologa, socijalnog radnika i dve negovateljice, poseduje i veštine i licencu za pružanje usluga palijativnog zbrinjavanja. Prvi hospis centar u Srbiji želi da nastavi da pruža besplatne usluge psihosocijalne pomoći onkološkim pacijentima i članovima njihovih porodica, koji zbog trenutnih okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa imaju veću potrebu za ovim uslugama.

S obzirom na to da neke od zdravstvenih ustanova sada, zbog pandemije i zbrinjavanja pacijenata koji imaju tegobe izazvane koronavirusom, nisu uvek u mogućnosti da pruže sve usluge ili informacije drugim pacijentima, samim tim i mnogim onkološkim pacijentima, obim posla BELhospice tima je povećan. Kako bi ovaj tim pružio pomoć svima kojima je potrebna, neophodno je angažovanje još dve negovateljice.

Za ciljani iznos od 470 544 dinara BELhospice planira da angažuje još dve negovateljice na period od četiri meseca.

Kampanju možete podržati na platformi Donacije.rs do 3. jula 2020. godine.


podržite kampanju