Rekonstrukcija – festival umetnosti na ulicama Beograda! 

Festival umetnosti na ulici „Rekonstrukcija” održava se od 6. do 8. septembra 2019. godine i njime se po drugi put u javnim prostorima opštine Stari grad promoviše ideja da je umetnosti i razgovoru o umetnosti mesto na ulicama. Ovogodišnji slogan festivala „Ajmo napolje” upravo to i ilustruje. 

Posle prošlogodišnjeg izdanja festivala koji je bio organizovan u zgradi nekadašnje Beobanke, mali tim gerilskih umetnika, dizajnera i fotografa, koji stoji iza festivala u ovogodišnjem izdanju, izlazi u javne prostore sa idejom da uvede umetnost u svakodnevni život kroz: likovne intervencije, murale, instalacije u prostoru, izložbe uličnih fotografija, umetničke radove za „udomljavanje“, debatni program, umetnički market, radionice, muzički program, kao i ulične igre iz detinjstva. Celokupan program festivala će se održati na ulicama i biće potpuno besplatan i dostupan svima koji žele da se uključe i učestvuju. Da bi organizatori uspeli da postignu svoju zamisao potrebna im je podrška te su odlučili da pokrenu kampanju na platformi Indiegogo. Važno im je da festival bude inspirativno iskustvo za sve učesnike, kao i građane koje vide kao neizostavan deo festivala. 

Cilj kampanje je da sakupi 3.000 dolara, a sredstva će biti iskorišćena za organizaciju festivala kao i za pokrivanje troškova celokupne produkcije. Kampanja traje do 17. avgusta 2019. godine.

podržite kampanju