Do you need Remont - repair?

Umetničke asocijacije Remont
Indiegogo
Cilj - 9.000$
Skupljeno - 9.968$
Broj backera: 124

Kampanja na platformi Indiegogo pod nazivom Do you need Remont - repair? uspešno je završena početkom 2018. godine. Sakupivši 7.540 dolara, umetnička asocijacija Remont ostvarila je 107% zacrtanog cilja. Stari prostor u kome je asocijacija obitavala bio je spreman za renoviranje, Remontu je bio potreban remont i to je bio cilj ove kampanje. Remont može da se pohvali pozitivnim iskustvom kada je crowdfunding u pitanju. Pored svega novog što su naučili, reči i pojmovi koji su gotovo nestali iz njihove svakodnevice ponovo su dobile smisao: solidarnost, poverenje, vera, budućnost, optimizam, odgovornost, podrška koja nije samo onlajn prirode. Cilj je ostvaren, prostor je preuređen i osvežen, ali što je još važnije, Remont je povratio svoj timski duh i udahnuo novu energiju koja će im pomoći u daljem poslovanju.

Saveti autora kampanje (dos and don’ts)

Dva meseca pre lansiranja kampanje započele su detaljne pripreme. Intenzivno su ispitivali slična iskustva, stupili u komunikaciju s uspešnim primerima iz regiona, prikupljali kontakte potencijalnih donatora, pažljivo čitali sva uputstva i pripremili materijale. Tragali su i za iskustvima kampanja uopšte jer sama crowdfunding platforma nije dovoljna za uspeh. Potrebno je i sledeće:

●      dobra informisanost šire zajednice;

●      mediji;

●      ali i druge aktivnosti u kontekstu kako prikupljanja sredstava tako i intenzivnog javnog prisustva tokom kampanje.

Iz Remonta poručuju da je važna dobra procena finansijskog  cilja, njegova realna ostvarivost, kao i da ako se u prvoj nedelji obezbedi 20%, kampanja ima izgleda da uspe. Ali – nema spavanja i opuštanja.