LICEULICE: PRETPLATIMO SE I PODRŽIMO 10 TEŠKO ZAPOŠLJIVIH ŽENA

Liceulice
Donacije.rs
500.000 rsd
631.800 rsd
Broj backera: 158

LICEULICE je neprofitna organizacija nastala 2010. godine sa ciljem razvoja programa koji će doprineti socijalnom i ekonomskom osnaživanju onih koji najteže dolaze do posla i koji žive na margini. Tokom svih ovih godina razvili su brojne programe namenjene ovim grupama, i jedna od najpoznatijih aktivnosti je upravo ulični magazin LICEULICE. Od svakog prodatog primerka magazina 50% profita ide direktno prodavcima, dok se ostatak novca koristi za štampanje novih primeraka i za dodatne programe za njihovo socijalno osnaživanje. Krajem oktobra prošle godine uspešno je završena prva crowdfunding kampanja ove organizacije pokrenuta sa ciljem da se prikupi 500.000 dinara za upošljavanje 10 žena iz osetljivih grupa tokom 2019. godine. Odabrali su platformu Donacije.rs na predlog Catalyst-a i uz podršku agencije Brodoto pripremili kampanju koja je lansirana krajem septembra 2018. godine.

Saveti autora kampanje (dos and don’ts)

Nikoleta Kosovac, koordinatorka kampanje, kaže da čitava kampanja LICEULICE predstavlja atipičan primer  crowdfunding kampanje i ne preporučuje ljudima da je sprovode na taj način.

●      Ako odlučite da kampanju spremite u kratkom vremenskom periodu (u ovom slučaju samo 10 dana) onda je VEOMA važno da već imate svoju široku zajednicu koja će rado ispratiti ono što ste pripremili;

●      Pokušajte da stres smanjite na minimum i održite pozitivnu atmosferu unutar tima, uprkos tenziji;

●      Nađite kreativne načine za komunikaciju sa svojim potencijalnim backer-ima i podsećajte ih da podrže kampanju.

●      Podrška profesionalaca je neprocenjiva.