Nemesis - First Studio Album

Nemesis - all-girl death metal band
Indiegogo
1.200 dolara
1.252 dolara
25

Sredinom 2018. godine na platformi Indiegogo pojavila se kampanja ženske metal grupe „Nemesis” iz Beograda. „Nemesis” je prva i jedina ženska death metal grupa u Srbiji koja iza sebe ima veliki broj nastupa u zemlji i regionu. Nakon dva objavljena singla, 2018. godine je došlo vreme za njihov album prvenac. Za to im je bila potrebna podrška njihove publike, ali i šireg kruga obožavaoca death metal muzike. Plan je bio da svaki backer na kraju dobije svoj primerak albuma, a za one koji su bili spremni da doniraju 50 ili 100 dolara, članice grupe „Nemesis” su pripremile i personalizovane perk-ove u vidu majica i privezaka za ključeve s logom benda i autograma svih članica. Nakon dva meseca kampanje cilj je ostvaren i devojke su prikupile iznos koji je premašio zadati cilj.

Saveti autora kampanje (dos and don’ts)

●      Ukoliko uložite mnogo truda i verujete u svoju ideju, cilj je dostižan, ma koliko vam to delovalo neverovatno;

●      Backer-i vole povratnu informaciju: potrudite se da budete transparentni i da svoju publiku obaveštavate o napretku;

●      Pričajte o svojoj kampanji, pozivajte ljude da vas podrže, znajte koji je to kvalitet koji nudite zauzvrat i nemojte da vas bude sramota!