Beez&Toys, ekološke igračke za bebe, sada dostupne u crowdfunding kampanji

13.5.2019

Da li se nekada pitate gde završe igračke koje se više ne koriste? Da li se možda recikliraju? Da li ih koristi više generacija dece u familiji? Ili jednostavno završe bačene u kontejner ispred zgrade, u najboljem slučaju skladištene u podrumu ili na tavanu. Nažalost, najveći broj igračaka koje se više ne koriste se ne reciklira i zato sva plastika (jer su uglavnom plastične ili sintetičke) ostaje na našoj planeti, u rekama, jezerima, okeanima, šumama, zemljištu...

Međutim, pojavljuju se alternative postojećim proizvodima. Sve češće se na tržištu mogu sresti igračke koje su napravljene od ekološki ispitanih materijala, igračke koje se, nakon što završe svoj „radni vek“, mogu reciklirati, igračke koje nisu štetne po zdravlje dece, što je na kraju ipak najvažnije.  Upravo je lansirana kampanja koja za cilj ima povećanje proizvodnje jedne od takvih igračaka: Beez&Toys.

Beez&Toys su jedinstvene plišane igračke za decu do 3 godine koje u sebi sadrže termodinamički sloj prirodnog pčelinjeg voska. One su 100% prirodne i 100% podobne za kasniju reciklažu. Pogodno utiču na razvoj motorike kod deteta jer su lako savitljive, a blagi miris meda koji vosak otpušta utiče na smirenost kod dece. Većina igračaka je napravljena od plastičnih materijala koji nisu 100% bezbedni za decu i sama pomisao da dete stavi takvu igračku u usta izaziva paniku, a deca to stalno rade. Sa Beez&Toys igračkama ni to nije problem, jer vosak poseduje antibakterijska svojstva koja ne dozvoljavaju gljivicama i bakterijama da se zadržavaju na igrački.

Da bi pokrenuo masovnu proizvodnju Beez&Toys igračaka, David Stokić (direktor kompanije koja je napravila Beez&Toys igračku) uspešno je završio našu Crowdfunding akademiju 2018. godine, te je uz mentorsku podršku Crowdfunding.rs tima pokrenuo svoju prvu crowdfunding kampanju na Indiegogo platformi. David i njegov tim pripremili su najrazličitije perk-ove sa igračkama, poput paketa sa dve i više igračaka i dali mogućnost da postanete distributer ovog proizvoda. Kampanja je otvorena do 6. juna 2019. godine, mi ćemo pomno pratiti razvoj kampanje, a vas pozivamo da podržite kampanju kupovinom igračke ili nekog perk-a ili širenjem vesti o ovim sjajnim igračkama.

Izvor: Indiegogo i Beez&Toys