Belgrade Crowdfunding Convention 2018 - Zavirite u budućnost crowdfunding-a

12.9.2018

Odmah po završetku Crowdfunding Akademije, čijim učesnicima ovih dana pružamo podršku u planiranju kampanja, počeli smo i sa pripremom najvećeg događaja koji organizujemo ove godine.

U pitanju je Belgrade Crowdfunding Convention 2018, jednodnevna konferencija koja se održava 25. septembra u Beogradu, a koja je organizovana sa idejom da na jednom mestu okupi crowdfunding stručnjake i entuzijaste iz Evrope i regiona koji će podeliti svoje iskustvo i zajedno razgovarati o potencijalu grupnog finansiranja, njegovim trendovima i budućnosti.

Prema najnovijim istraživanjima 2017. godina se može smatrati uspešnom crowdfunding godinom za Srbiju, budući da su kampanje prikupile 700,000 dolara, što je više od ukupne sume prikupljene za period od pet godina ( od 2012. do 2016. prikupljeno je ukupno 653,134 dolara). Kampanje koje su odnele najviše uspeha pripadaju kategoriji video i društvenih igara (Scorn Part 1 of 2: Dasein i Tank Chess), a veći procenat uspešnosti zabeležen je na Kickstarter u odnosu na Indiegogo platformu.

Dodatne detalje istraživanja o nagradnom crowdfunding-u u Srbiji imaćete priliku da čujete na Konvenciji, kada će takođe svoje priče sa vama podeliti upravo neki od autora uspešnih kampanja iz protekle godine. Tako ćete iz prve ruke čuti kako je nedavno StrawberryEnergy došao do sredstava kroz investicijski crowdfunding; na koji način socijalna preduzeća i udruženja koriste crowdfunding kroz priče Super Baka, Roditelja u akciji i Vox Feminae; ali i kako platforme funkcionišu direktno od eksperata Indiegogo, Funderbeam i Donacije.rs platforme.

Konvencija ima za cilj da kroz inspirativan sadržaj i primere dobre prakse iz Srbije i regiona ukaže na značaj koje grupno finansiranje ima za razvoj preduzetništva, malih i srednjih preduzeća, neprofitnih organizacija i kreativne industrije.

Zvanični jezik Konvencije je engleski, učešće je besplatno a prijave su obavezne putem linka brodo.to/BCC2018Apply