BRODOTO Crowdfunding Akademija

7.10.2019

Ove jeseni održaće se prva regionalna online Crowdfunding akademija edukativni program o pripremi i sprovođenju crowdfunding kampanja.

Akademija će se održati 22, 23. i 30. oktobra 2019, a tokom trodnevnih predavanja i radionica polaznici će imati priliku da steknu znanja potrebna za razvoj i plasiranje sopstvenih ideja koristeći crowdfunding, odnosno grupno finansiranje.


Cilj ovog programa je osposobljavanje polaznika za kreiranje strategije i promotivnog kampanjskog sadržaja, te za samostalan rad na kampanji i nakon završetka  akademije. Polaznici akademije će tokom edukacije saznati kako da aktiviraju lokalnu i međunarodnu zajednicu da finansijski podrži njihove ideje putem crowdfunding platformi. Osim pružanja stručne podrške od strane iskusnih predavača, neki od bivših polaznika Crowdfunding akademije podeliće svoja iskustva u realizaciji uspešnih kampanja.


Crowdfunding akademija namenjena je start-upovima, društvenim preduzećima, kreativnoj industriji, organizacijama civilnog društva i svima onima koji su zainteresovani da kroz crowdfunding prikupe sredstva za svoju ideju, projekat ili proizvod. Program uključuje teorijski i praktični deo, a ove godine edukacija se prvi put sprovodi online.


„S obzirom na sve veći interes za pokretanjem crowdfunding kampanja u regiji, ove godine smo odlučili akademiju učiniti dostupnom svima, te omogućiti online pristup predavanjima. Dakle, neovisno o tome gdje se polaznici nalaze, sve što im je potrebno za sudjelovanje je dobra internetska veza. Ponosni smo što možemo ponuditi jedinstvenu edukaciju na ovim prostorima”, objasnio je Damir Šoh, jedan od predavača i organizatora Crowdfunding akademije.


Agencija Brodoto, glavni organizator online Crowdfunding akademije, poziva sve zainteresovane pojedince ili timove koji bi voleli da realizuju ideju za svoju kampanju ili da jednostavno nauče više o crowdfunding-u, da se prijave najkasnije do 20. oktobra 2019. putem web stranice crowdfundingacademy.eu.