Crowdfunding Akademija 2018 – zlatnih 15 timova o kojima toliko pišemo?

12.6.2018

Već smo pisali o izazovnom odabiru 15 timova za ovogodišnje izdanje Crowdfunding Akademije. Za vikend 9-10. jun smo imali priliku da ih upoznamo, i sada vam delimo priču o njima.

Iz Niša nam dolaze profesori Gimnazije „Svetozar Marković“, koji žele da obnove i revitalizuju školsku botaničku baštu u kojoj će moći da uživaju i učenici i profesori.

Dažbog ekipa iz Beograda priprema društvenu igru čija je tema bliska svima koji su nekad morali da petkom ostanu prekovremeno. Šta ste sve spremni da uradite da biste se što pre otarasili zadataka i konačno otišli sa posla, otkrićete već u prvih 5 minuta Overtime igrice.

U svetu plastike kakav smo godinama stvarali, svaka alternativa se sa radošću dočekuje. Biz Baz tim je odlučan u svojoj misiji da naši najmlađi imaju samo najzdravije i najkvalitetnije igračke za zabavu. Bez plastike i veštačkih materijala, Biz Baz igračke od pčelinjeg voska su ono najbolje što želimo za naše mališane.

S druge strane, imamo i tim koji pravi nešto za odrasle - Baš Čelik je novi omiljeni odevni predmet baš svakog muškarca (a možda i žena, ne diskriminišu kupce). Bez elastina, a originalnog dizajna, Baš čelik donji veš zavešće vas na prvi pogled.

Kafe bar 16 nastoji da korisnicima Svratišta, uzrasta od 16 do 19 godina, obezbedi adekvatnu obuku iz ugostiteljstva, i osigura da imaju svu potrebnu podršku da završe školovanje i zaposle se.

Grupnim finansiranjem možete prikupiti sredstva za plasiranje proizvoda, pokretanje biznisa, za pomoć ugroženima od prirodnih nepogoda, čak i za sopstvena putovanja oko sveta, mogućnosti je stvarno mnogo, ali tim iz A11 inicijative osmislio je kampanju koja ima za cilj da svima onima koji nisu u mogućnosti da finansiraju sudske torškove olakša pokrivanje troškova.

Green Delivery razvija kurirsku službu koja nije nalik ničemu što ste videli. Ne zagušavajući planetu izduvnim gasovima automobila, uz pomoć kargo bicikala ubrzaće proces isporuke. Lako i jednostavno.

Socijalno preduzeće Radanska Ruža iz Lebana okuplja žene koje prave sve one domaće proizvode koje volimo od malih nogu – džemove, slatko, voćne sokove, ajvare, a posao im toliko napreduje da im je neophodan veći prostor kako bi bili još produktivniji.

HearO glasses su revolucionarno rešenje za osobe sa oštećenim sluhom, koje imaju za cilj da im olakšaju snalaženje u saobraćaju. Uz pomoć svetlosnih signala naočare upozoravaju o potencijalnoh opasnosti iz okoline.

Fondacija Front ima veliku želju da mladi iz Novog Pazara ostanu u svom gradu; da svoje potencijale razvijaju u gradu i samim tim doprinose tome da grad bude bolje mesto za život svih građana. U tu svrhu planiraju da otvore Produkt Inkubator – u kome će biti mašine i coworking prostor za one koji su hrabri da prave nešto svoje u gradu.

Integra Active House je vaš potencijalni dom koji ćete moći da montirate za dve nedelje a koji će sam sebe isplatiti za 20 godina. Ovaj tip kuće može da se nalazi skoro svuda, čak i tamo gde ne postoji infrastrukturna mreža, i biće sve ono što jedna kuća može i treba da bude – samoodrživa!

DrumoDom želi svu svoju pažnju da posveti beskućnicima. To je autobus u kom će oni moći da se tuširaju, šišaju, ali i da popričaju sa stručnim licima kako bi dobili podršku koja im je neophodna.

Planirate da postavite garnišne kako biste ulepšali svoj dom veselim zavesama, okačili biste i par slika na zid međutim niko u komšiluku nema bušilicu za pozajmiti, a vi ne želite da je kupujete samo zbog par rupa u zidu? Nema ni potrebe. Stvaraoteka, tim iz Novog Sada, uskače u pomoć kao prvi objekat u gradu gde možete iznajmit/pozajmiti neophodan alat, pribor ili opremu.

Thunder strike studio games je prva realistična audio igra za osobe sa oštećenim vidom, a prototip već postoji.

Naše učesnike čekaju pune ruke posla u predstojećem periodu, i ko zna, možda na kraju stvarno odluče da uzmu godišnji odmor tokom trajanja same crowdfunding kampanje, što su neki u šali i najavljivali na Akademiji. 😊