Crowdfunding.rs u vodećem newsletter-u o alternativnom finansiranju u Evropi

11.2.2019

Za Altfinator, vodeći newsletter koji prati alternativne finansije u EU i drugim zemljama Evrope, govorila je Vladica Jovanović, članica tima Crowdfunding.rs i predstavila stanje alternativnih finansija i crowdfunding-a u Srbiji. Koristimo priliku da prenesemo vest, uz dopune koje su nastale nakon tog intervjua, odnosno nakon jula 2018. godine.

Crowdfunding ekosistem u Srbiji

Iako svi podaci za 2018. godinu nisu još uvek dostupni, ukupna vrednost transakcija prevazilazi milion dolara, jer su samo dve kampanje investicijskog crowdfunding-a - Strawberry Energy i Player Hunter prikupile više od 1.2 miliona američkih dolara.

Do kraja 2018. godine nisu lansirane nove crowdfunding platforme u Srbiji. Za neprofitne i humanitarne kampanje na raspolaganju je i dalje lokalna platforma donacije.rs. Dugo najavljivana saradnja i lansiranje platform Funderbeam u Srbiji, uz podršku Beogradske berze, neće biti realizovano usled pravnih teškoća koje nisu pozitivno rešene, što ne garantuje da nas u 2019. godini neće dočekati novo rešenje za lokalnu platformu za investicijski ili crowdfunding pozajmice.

Celu vest u originalu možete pročitati na: Altfinance