Edukacija Evropske crowdfunding mreže (ECN) o održivom finansiranju

18.5.2020

Evropska crowdfunding mreža od 10. do 12. juna ove godine organizuje peti po redu CrowdCamp koji okuplja eksperte iz oblasti alternativnog finansiranja. Ovogodišnji program posvećen je održivom finansiranju, a ceo program se odvija online.

Trodnevni program će se baviti pitanjima kako putem crowdfunding-a postići održivo finansiranje i održivi rast, kao i kakvi su trendovi i uspešne priče iz Evrope. Biće reči o tome kako primeniti dobru praksu i sa kojim su se izazovima suočavali oni koji su to uradili.

Finansijska održivost je jedna od važnih tema za sve koji se upuštaju u crowdfunding. Sredstva prikupljena kroz crowdfunding su najčešće jednokratna, ali mnogi o crowdfunding-u razmišljaju kao o održivijem izvoru prihoda za razvoj poslovanja. Neki takav model već primenjuju uspešno, a kroz CrowdCamp će učesnici imati prilike da saznaju više o tome.

Predavači i panelisti na ovogodišnjem CrowdCamp-u će biti predstavnici zanimljivih platformi, platformi koje se bave održivim projektima, investicionih fondova, ali i predstavnici Evropskog parlamenta i međunarodnih finansijskih institucija.

Iskustvo predavača i panelista iz različitih oblasti koje se tiču održivog razvoja i održivog finansiranja na jednom mestu je dobra prilika za sve one koji razmišljaju o inovativnim rešenjima, kao i start-upovima koji se bave održivim razvojem i slično.

Zainteresovani već mogu da se registruju za učešće na ovogodišnjem CrowdCamp-u koje je besplatno a program traje tri sata dnevno. Ipak, broj mesta je ograničen kako bi diskusije i razmena iskustava bile kvalitetnije.

Ovogodišnji CrowdCamp organizuje Evropska crowdfunding mreža u partnerstvu sa revizorskom i konsultantskom kućom Deloitte, uz podršku neprofitne organizacije ATR-ER.