Forsage Games lansirao novu crowdfunding kampanju!

22.6.2021

Beogradski studio za društvene igre Forsage Games koji vodi Predrag Lazović lansirao je novu crowdfunding kampanju 16. juna i već u prvih šest dana prikupio je više od 40 000 američkih dolara od 550 backer-a! Kao što je još prošle godine najavljeno, studio je objavio nastavak igre Age of Dogfights, ovog puta posvećen Drugom svetskom ratu. Prvi deo ove igre prikupio je skoro 60 hiljada američkih dolara, a igru je kupilo skoro 900 backer-a. Kampanju za drugi deo možete podržati do 11. jula 2021. godine. 

Forgsage Games je i ovog puta spremio sjajne nagrade za svoje backer-e, pa tako za 15 američkih dolara oni mogu da očekuju “Print and Play” (Štampaj i igraj) verziju ove društvene igre. Za 30 uz verziju za štampu backer-i će dobiti i plastične elemente za igru, odnosno figurice. Ceo osnovni set igre je nagrada za prilog od 58 američkih dolara, koji sadrži veliki broj komponenti. 

Jedna od nagrada pripremljena je posebno za prodavnice specijalizovane za društvene igre koje će za 120 američkih dolara moći da rezervišu minimum deset primeraka igre po povlašćenoj ceni od 29 američkih dolara. 

Backer-i mogu da očekuju da će svoje nagrade, tj. igru dobiti u martu 2022. godine. 

Osnivač studija Predrag Lazović je na Online Crowdfunding Meetup-u za gejming industriju govorio o svom iskustvu vođenja pet uspešnih kampanja. Tada je istakao da je crowdfunding najbolja opcija da se izađe na strano tržište i dođe do kupaca za male firme. Forsage Games je crowdfunding doveo gotovo do biznis modela i koristi ga kao jedini način objavljivanja novih igara. 

Dosadašnji pristup i prihod ostvaren u crowdfunding kampanjama je doveo do toga da ovaj studio sada ima poslovni prostor od 130 kvadrata, kao i da su kupili više novih mašina za proizvodnju setova igara. Danas ovaj studio ne samo da lakše objavljuje svoje igre, već u tome pomaže i drugim studijima u Srbiji. 

Nema sumnje da će i ova kampanja Forsage Games biti uspešna, obzirom da je ovaj studio održava konstantan kontakt sa zajednicom, da im se backer-i vraćaju i da su do sada zabeležili neke od najvećih uspeha na crowdfunding sceni Srbije.