Kampanje o kojima će se pričati i pisati u 2019.

19.12.2018

Neko istražuje originalne poklone za najbliže, neko pravi spisak novogodišnjih odluka za 2019. godinu, a naš tim ovih dana pravi plan crowdfunding kampanja za čiju pripremu i sprovođenje će pružati mentorsku podršku u prvoj polovini sledeće godine.

Ukoliko ste redovno pratili naše aktuelne vesti i događaje imali ste priliku da ispratite i kako napreduju četiri najbolja tima Crowdfunding Akademije održane u Beogradu.

U crowdfunding kampanju prvo se upustio Dažbog games tim koji je postigao uspeh od 110% na Kickstarter platformi na kojoj su prikupljali sredstva za komercijalnu štampu prvih 500 primeraka “Overtime” kartične igre. Tek što je završena prva “akademska” kampanja, Humanitarna organizacija ADRA lansirala je Indiegogo kampanju za DrumoDom - prvi autobus u Srbiji koji će beskućnicima omogućiti da se tuširaju, koriste toalete, ošišaju, operu veš, popričaju sa stručnom osobom. Kampanja je dva dana pred kraj dostigla uspeh tako da će DrumoDom neometano moći da radi tokom cele 2019. godine.

Druga dva najbolja tima Akademije - Bees&Toys i Radanska ruža vredno spremaju svoje kampanje za februar i mart.

Pored njih, tu su i učesnici Crowdfunding Akademije za socijalna preduzeća o kojima smo pisali pre mesec dana. Nakon održanog crowdfunding pitch-a i poslatih domaćih zadataka došli smo do najodlučnijih i najspremnijih timova za crowdfunding kampanju. Najbolji timovi Akademije dobili su mentorsku podršku u kampanji, kao i video produkciju i dizajn kampanje. Čestitamo timovima sa kojima ćemo zajedno pripremati i lansirati crowdfunding kampanje tokom prve polovine sledeće godine:

Konjički klub Aranđelovac - da bi nastavio da pruža pomoć deci s teškoćama u razvoju, klub želi da nabavi licenciranog terapeutskog konja koji će zajedno sa Lisom, starim klubskim konjem, raditi terapiju sa najmlađima.

Coci - briga o deci, Sopot - mladi sa smetnjama u razvoju dobiće priliku da rade u proizvodnji i prodaji bio-razgradivih balona za proslave - jer baloni su radost! Da bi se poslovanja uopšte pokrenula, potrebno je prikupiti sredstva za nabavku opreme za proizvodnju.

Naša kuća  - povrće uzgajano tehnologijom hidroponije kojom se štede prirodi resursi može se naći na vašem meniju ako ovo socijalno preduzeće prikupi sredstva za opremanje kuhinje u kojoj pripremaju hranu sa osobama s teškoćama u razvoju.

Zaječarska inicijativa - Mladi iz Zaječara dobiće svoj Omladinski centar u kom će moći da uživaju u edukativnom i zabavnom programu koji Inicijativa organizuje.

Dok timovi polako pripremaju svoje crowdfunding kampanje, vi se spremajte za jedinstvena iskustva i ukuse koje možete dobiti kao nagradu za uložena sredstava u njihove kampanje.