OPENS FUNDCON 2019 – Održivost je (ne)moguća misija

16.9.2019

Stabilan rast i razvoj kao i stabilna održivost, ciljevi su svake organizacije. Pored finansijske održivosti, za dobro funkcionisanje organizacije bitna je i održivost u vidu korišćenja organizacionih kapaciteta, kao i ljudskih resursa unutar iste. Kako bi pomogao dostizanje tog cilja, Omladinski savez udruženja „Novi Sad omladinska prestonica Evrope – OPENS“ od 20. do 22. septembra 2019. u Novom Sadu, u kongresnom centru „Master“ na Novosadskom sajmu, realizuje kongres OPENS FundCon 2019.

OPENS FundCon je fundraising kongres, zamišljen kao konferencija u okviru koje se na jednom mestu možete informisati o najboljim idejama i najinovativnijim rešenjima kada je u pitanju rad civilnog sektora. Prvi FundCon održan 2018. godine naišao je na veliko interesovanje kod predstavnika organizacija civilnog društva, a ovogodišnji program kongresa kreiran je prema povratnim informacijama učesnika i učesnica. Delić atmosfere prošlogodišnjeg događaja zabeležen je u kratkom videu koji možete pogledati OVDE.

OPENS FundCon 2019. će kroz konferencije obraditi tri teme: marketing, fundraising i ljudske resurse.  Održaće se različiti formati sesija i predavanja, a agenda kongresa kreirana je tako da odgovori na potrebe civilnog sektora, podstakne diskusije i pruži različite uglove posmatranja teme održivosti i prikupljanja sredstava, socijalnog preduzetništva, korporativnog partnerstva, digitalnog marketinga, liderstva, inovativnog/alternativnog finansiranja, upravljanja ljudskim resursima, dok je glavna tema kongresa održivost organizacija.

Tim organizatora ovogodišnjeg kongresa pružiće priliku posetiocima da se upoznaju sa platformom Crowdfunding.rs, ali i sa crowdfunding-om kao alternativnim načinom finansiranja različitih proizvoda, programa i projekata. Predstavljanje platforme Crowdfudning.rs održaće se drugog dana kongresa koji je posvećen fundraising-u, a ispred tima Crowdfundning.rs platforme govoriće Irena Molnar. U okviru resurs kafea, imaćete priliku da saznate više o crowdfudning-u, odnosno kako doći do donatora, kako napraviti kampanju i uključiti veći broj interesnih grupa.

Osnovna motivacija organizatora je da Novi Sad, koji ponosno nosi titulu Omladinske prestonice Evrope za 2019. i nakon 2019. godine bude grad mladih, u kome su mladi aktivni građani, u koji dolaze i u njemu ostaju. Snažne omladisnke organizacije i dugoročni programi za mlade su jedan od dugoročnih ciljeva organizatora kongresa. Iz tog razloga će OPENS FundCon 2019. dati mogućnost da se dođe do odgovora na pitanja kako ostvariti taj cilj, kroz trodnevni kongres koji će spojiti iskustvo, uspešne primere, ideje, želje, entuzijazam i energiju mladih ljudi.

Izvor: https://fundcon.opens2019.rs/