Overtime! na Kickstarter-u - jedinstvena situacija u kojoj “prekovremeno” zvuči zabavno!

17.10.2018

Bili su jedan od onih dobro pripremljenih, načitanih, upućenih timova. Oni koji na edukaciju dolaze potkovani znanjem iz nekoliko desetina pročitanih članaka i odgledanih videa o crowdfunding kampanjama. Možemo reći da su “Dažbogovci” bili štreberi koji znaju da nema glupih pitanja kada želiš da naučiš više.

Pavle, Damjan i Milan došli su kao Dažbog games tim na Crowdfunding Akademiju koju smo održali u junu ove godine. Od prvog dana sa sobom su nosili prototip svoje ideje - društvenu igru “Overtime” za čije komercijalno štampanje su želeli da prikupe novčana sredstva, ali i da dopru do zajednice ljubitelja društvenih igara širom sveta.

Njen idejni tvorac je Pavle Ilijašević koji tvrdi da je zapravo bio inspirisan čestim prekovremenim radom na svom poslu - Dešavalo se da u sred noći moram da vozim do drugog grada ne bih li rešio nastali izazov. I umesto da ga neispavani sati demotivišu, oni su zapravo pobudili njegovu kreativnu stranu, te ih je Pavle pretočio u zabavnu društvenu igru.

“Overtime” je kartična igra za 3 do 6 igrača u kojoj ste prinuđeni da ostanete duže na poslu jer vas je šef baš u 5 minuta do kraja radnog vremena zatrpao dodatnim zadacima, i prvi kurg započinje igrač koji je poslednji završio sa svojim (pravim) poslom. Zadatke možete obaviti sami, na kolegijalan i pošten način, a možete (zabave radi) i začiniti igru tako što ćete ih podvaliti vašim dragim kolegama. Igrač koji se prvi reši svih zadataka pobeđuje. Inače, za osmišljavanje ove igre i usavršavanje njenih pravila, timu je trebalo devet meseci.

Kampanja nije mogla biti spremna dok se ne ilustruje igra - i zato im se pridružio Luka Tilinger, ilustrator koji je udahnuo život Overtime igri i likovima!

Overtime je nakon tri meseca intenzivne pripreme upravo osvanuo na Kickstarter platformi, na kojoj se prikuplja 9.000$ za štampu prvih 500 igara, a u prvih 24h dostigli su skoro 40% svog cilja!

Overtime! je must-have igrica i požurite da je rezervišete - vremena do kraja kampanje ima još dosta (4 nedelje), ali upišite se u prve backer-e - to će sigurno biti tema za hvaljenje!

Dođite do svoje Overtime igre do 16. novembra - postoje i posebne Kickstarter ekskluzivne beneficije!