PetFundr – crowdfunding platforma posvećena dobrobiti životinja

28.10.2019

Darcy Wintonyk je kanadski bloger koji je kreirao mesto za sve ljubitelje životinja i one kojima je za ljubimce potrebna finansijska podrška i pomoć. Vođen mišlju da „nijedan projekat nije previše mali”, odlučio je da pokrene platformu PetFundr na kojoj npr. vlasnik psa može prikupiti 300 dolara za oporavak slomljene noge svog ljubimca, a isto tako se neuporedivo više sredstava može prikupiti za proširenje i izgradnju azila. 

Prva kampanja koju je pokrenuo ovaj bloger na platformi, kreirana je sa ciljem da se prikupi 10.000 dolara koji bi omogućili održavanje besplatne jednodnevne klinike za zdravstvenu negu kućnih ljubimaca, čiji vlasnici imaju mala primanja ili su beskućnici, a žive u Vankuveru. Ova platforma je isključivo posvećena crowdfunding projektima koji su okrenuti dobrobiti životinja, a koristi i moć društvenih mreža. Podržava sve vrste životinja – od kućnih ljubimaca do domaćih životinja.

Ljubitelji ili vlasnici životinja mogu za samo nekoliko minuta da kreiraju besplatnu kampanju sa sopstvenim fotografijama na PetFundr-u. Zatim se ta kampanja deli sa prijateljima i porodicom na društvenim mrežama i ostalim kanalima za promociju. Novac možete prikupiti odmah, umanjen za malu naknadu. Za razliku od onih crowdfunding platformi koje rade po modelu finansiranja „sve ili ništa“, PetFundr isplaćuje 100% primljenih donacija – bez obzira da li je korisnik postigao cilj ili je uspeo da prikupi samo deo potrebnih sredstava.

Link do izvora: Modern dog magazine