Studio Kerber Games uskoro na Kickstarter-u sa društvenom igrom Final Challenge

25.8.2021

Kerber Games dizajn studio za razvoj društvenih igara, nakon par godina rada na igri Final Challenge u fazi je pripreme Kickstarter kampanje. U pitanju je prvi projekat ovog četvoročlanog tima dizajnera koji je uspeo da napravi dinamičnu i zabavnu igru koja pruža višestruko igračko iskustvo, sa 78 miliona mogućih kombinacija.

Kampanja na Kickstarter-u će im pomoći da prikupe neophodna finansijska sredstva za izdavanje društvene igre kao i za njenu finalnu realizaciju.

Tržište društvenih igara u Srbiji nije zanemarljivo a uspesi pojedenih timova iz naše zemlje (Forsage Games, Glama Games, Mad Mage Games, Dazbog Games...) na inostranim crowdfunding platformama, dodatna su motivacija Kerber-u u pripremi predstojeće kampanje.

O kampanji i nagradama koje očekuju bekere, kao i o procesu pripreme, razgovarali smo sa Dušanom Jovčićem iz Kerber Games-a.

Poštovaoci društvenih igara više od godinu dana iščekuju pojavljivanje vaše igre Final Challenge na Kickstarter-u. U kontekstu pripreme crowdfunding kampanje jel možete sa nama da podelite šta su vam bili najveći izazovi i prepreke, i kada možemo da očekujemo njen launch na platformi?

Rad na produkciji vebsajta, tizer videa, how to play videa, istraživanju ciljne grupe, priprema komunikacijske i promotivne strategije, zapošljavanje novih kolega... sve su to veliki poslovi koje smo morali da obavimo u procesu rada na Kickstarter kampanji. Nama lično je najteže bilo da zanemarimo perfekcionistu u sebi, i da kažemo sada je dosta rada na igri, bavimo se promocijom! 

Vi ste bili i polaznici Crowdfunding akademije u organizaciji Social Impact agencije Brodoto. Kakva su vam iskustva, i koliko vam je taj vid edukacije pomogao u samoj pripremi kampanje?

Crowdfunding akademija je bila sjajno iskustvo. Dobro je da ekipa koja radi na kreiranju crowdfunding kampanje bude u dodiru sa drugim timovima kako bi se ideje i nova saznanja razmenjivali. S obzirom da je crowdfunding polje koje se konstantno menja u svakom segmentu, zdravo je za timove da sa vremena na vreme imaju back to basics momenat i pređu neke osnovne postulate koje nikako ne smeju da izgube iz vida bez obzira što će u jednom trenutku biti preopterećeni svime što rade. 

Da li ste definisali nagrade koje nudite bekerima u kampanji, i jel možete da nam otkrijete neke, kako bi se i potencijalni bekeri na vreme spremili za "kupovinu":)

Što se nagrada za naše bekere tiče, za sada smo sigurni da ćemo imati PnP verziju, Base Game, kao i dve ekspanzije, Rated R i Twisted, koje će biti dostupne svaka pojedinačno, ali i zajedno kroz tri pledge nivoa. Moram da zamolim sve zainteresovane da prate naše društvene mreže jer će cene za pledge nivoe uskoro biti dostupne. 

Pratite Kerber Games

Facebook

Instagram

Tik-Tok

YouTube

 Na ovom link-u je dostupan pre-launch page kampanje.