U Bosni i Hercegovini pokrenuta kampanja za solarne panele – Da nam Pecka bude solarna

17.6.2019

„Da nam Pecka bude solarna!” slogan je crowdfunding kampanje pokrenute u susednoj Bosni i Hercegovini prošle sedmice. Centar za posetioce Pecka i Centar za zaštitu životne sredine u Bosni i Hercegovini udružili su snage u nadi da će putem platforme Indiegogo uspeti da prikupe dovoljno sredstava i ostvare svoj cilj: postavljanje solarnih panela u Centru za posetioce Pecka.

Kako sami pokretači ove zelene inicijative ističu, njihov cilj je „dovesti čistu i održivu solarnu energiju u selo Pecka kroz model građanskog učešća i zajedničkog ulaganja.” Centar za životnu sredinu već 20 godina aktivno radi na podsticanju dekarbonizacije i energetske tranzicije u Bosni i Hercegovini i ovaj projekat je samo jedan od mnogih koji je namenjen borbi za čistiji vazduh, podizanju ekološke svesti i borbi protiv sve očiglednijih klimatskih promena.

Ovaj pilot projekat pokrenut je u malom planinskom selu, jer su organizatori želeli da stave akcenat na ruralni kraj i kroz kampanju pomognu samoodživost ovakvih inicijativa. Savršen alat za sve navedeno našli su u crowdfunding-u. Crowdfunding za njih ne predstavlja samo alternativni način finansiranja, već i dokaz građanskog udruživanja i nesebične podrške zajednice. Kampanja traje do 7. jula 2019. godine i ako je podržite možete postati deo zelene revolucije u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Indiegogo